In de kookshow volgen we het verhaal van Gerwin (25). Een jonge kok die veel passie heeft voor koken en bakken. Deze passie deelt hij graag met buurtgenoten.  Gerwin heeft een koksopleiding gevolgd aan De Rooi Pannen in Tilburg. Een tijd geleden kreeg hij een hernia. Dit resulteerde in een afkeuring tot werk en dus een beperking voor het leven op een zeer jonge leeftijd. Hierdoor was het voor hem lastig om nieuwe sociale contacten te leggen en kampte hij met eenzaamheid maar dankzij de hulp die hij heeft ontvangen bij ContourdeTwern gaat het nu veel beterDe gerechten die hij maakt in zijn programma ‘Koken met Gerwin’ zijn simpel, goedkoop en vooral erg lekker! 

Zoete kip met paprika uit de wok:

2 rode paprika’s
400 gram witte rijst
1 ui
2 tenen knoflook
400 gram kip
3 eetlepels sojasaus
1 eetlepel donkere basterdsuiker
Olie

Bereidingswijze:
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen die op het pak staan. Snijd de ui in ringen en hak de knoflook klein. Snijd de kipfilet en de paprika’s in kleine blokjes of reepjes. Verwarm de olie in de (wok)pan en voeg de ui toe. Bak de ui glazig en voeg de knoflook en de stukjes kip toe. Voeg na 1 minuut de paprika, de sojasaus en de suiker toe en roerbak tot de kip en de paprika’s gaar zijn.

Smakelijk!

Pasta met zalm in roomsaus:

500 gr pasta naar keuze

400 gr zalm (uit diepvries)

250 gr champignons

250 ml room

1 groentebouillonblokje

peper

klontje boter

Bereidingswijze:

Kook de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking.

Breng water aan de kook en pocheer de stukken zalm 5 minuten. Let er tijdens het pocheren op dat het water net onder het kookpunt blijft.

Laat de stukken zalm uitlekken in een vergiet.

Borstel de champignons schoon en snijd ze in stukjes.

Smelt een klontje boter in een pan en stoof de champignons tot ze hun vocht afgeven.

Giet de room bij de champignons (kookvocht van champignons behouden) en kruid met 1 verkruimeld groentebouillonblokje + peper.

Warm de roomsaus op een zacht vuurtje (niet laten koken anders kan de saus schiften).

Maak een papje van 1 eetlepel vloeibare boter en 1 koffielepel bloem en dik de roomsaus in met het papje van boter en bloem.

Verdeel de gepocheerde zalm met behulp van een vork in stukjes en schep door de pasta.

Vermeng de roomsaus voorzichtig door de pasta met zalm en breng indien nodig verder op smaak met extra peper.   

 

Recept van de pizza:

Benodigdheden Pizza bodem:
• 350 g bloem
• 7 g gedroogte gist
• 1 tl suiker
• 1 tl zout
• 250 ml warm water

Benodigdheden Saus:
• 1 teentje knoflook
• 200 ml tomatenblokjes
• 1 tl Italiaanse kruiden
Voor op de pizza:
1 paprika
zakje Geraspte kaas
pakje Achterham
pakje Salami
1 bosui
250 gr Champignon
Klein blikje ananas

Benodigdheden deeg:

• Roer bloem met gist en suiker met een garde door elkaar.
• Voeg het water en zout toe.
• Kneed het tot een soepel deeg.
• Laat circa 10 minuten rusten.
• Dit is genoeg deeg voor 1 normale pizza en 3 kinderpizza’s of 2 normale pizza’s.

Bereidingswijze:

Pel en hak de knoflook fijn.

• Meng de tomatenblokjes (of tomatensaus) met de knoflook en Italiaanse kruiden.
• Rol de helft van het deeg uit en bedek hiermee de bakplaat.
• Smeer de tomatensaus over het pizzadeeg
• Strooi de kaas erover en beleg het met de gewenste pizza.
Bijv met ham en ananas
bbq Chicken: paprika,rodeui, kipfilet en bbq saus
pizza met ham, champignon en bosui
salami
Gerwin’s bespaar tip: mocht je ingrediënten over hebben van het maken van deze pizza je kan er een heerlijke macaroni van maken en of een boeren omelet.